Find det rigtige havehegn til din have

Mangler du et hegn i din have? Hvis du gør, skal du læse med her. Der findes nemlig mange forskellige løsninger, som varierer i udseende og prisklasse. Hegn varierer desuden i deres holdbarhed og i forhold til vedligeholdelse, så det er ikke helt ligegyldigt, hvilket hegn du vælger. Det skal også passe ind i stilen i haven og selvfølgelig også passe til stilen på dit hus. Der er altså flere forskellige ting at overveje, når du leder efter et havehegn i Silkeborg og Midtjylland. Hvis du er bosat i Midtjylland f.eks. i Silkeborg, kan du få råd og vejledning hos den lokale forhandler. De kan også komme og sætte hegnet op for dig.

fence-461526_960_720

Betonhegn

 

En type hegn er betonhegnet. Det egner sig godt til steder, hvor du vil bruge hegnet til beskyttelse eller indhegning. Det kunne f.eks. være i forbindelse med en containergård eller indhegning af gastanke. Denne type hegn passer måske ikke så godt ind i den almindelige villahave, men hegn har også andre funktioner end bare at være i en have. Betonhegnet er særligt egnet i situationer, hvor hegnet skal kunne holde til meget. I og med det er lavet i beton, har det en stor holdbarhed. Det kan dog virke lidt råt, og derfor skal man overveje om udseendet er det rette. Hvis ikke, findes der mange alternativer, som også ville kunne fungere mindst lige så godt.

 

Bræddehegn

 

Når man siger hegn, tænker de fleste nok på træ som det primære materiale. Der er da også mange typer af hegn, som laves i træ. Bræddehegn er et eksempel på dette. Ofte bliver denne type hegn lavet i trykimprægneret træ, som gør at det er meget holdbart. Denne type hegn har et helt andet udseende end betonhegnet, men er stadig meget stabilt og holdbart. Derfor vil det være en god løsning for mange mennesker. Hegnet vil ofte være inddelt i forskellige sektioner, som holdes sammen af betonstolper. På den måde får man holdbarheden fra betonet, men stadig et knap så råt udseende, som hvis det havde været lavet kun i beton.